Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ "ΤΕΧΝΗΣ" ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ

Οι τάξεις Γ΄1 και Γ΄2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 02/03/2015 την Πινακοθήκη της  Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας του Κιλκίς "ΤΕΧΝΗ"  που βρίσκεται στο Μεταλλικό. Η Πρόεδρος της "ΤΕΧΝΗΣ" κ. Κική Παπαδοπούλου Πάγκου ξενάγησε τα παιδιά στα εκθέματα, ενώ στον χώρο παρευρέθηκε και ο καταξιωμένος Κιλκισιώτης ζωγράφος κ. Παπαδόπουλος Αντώνης παρουσιάζοντας στα παιδιά πίνακα δικής του δημιουργίας.

Σύντομο βιογραφικό του Παπαδόπουλου Αντώνη
O Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1972 στο Βέστερβικ της Σουηδίας. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού St Etienne  (Γαλλία). Είναι κάτοχος του Εθνικού διπλώματος εικαστικών τεχνών και του Ανώτατου διπλώματος εικαστικής έκφρασης, Από το 1999 ασχολείται με την εκπαίδευση της εικαστικής δημιουργίας στο Κιλκίς. Ζει στο Κιλκίς, ενώ κατά το παρελθόν πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στο εσωτερικό και συμμετείχε σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων εντός και εκτός Ελλάδας.  Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία και στην Αγγλία.


Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Μεταλλικού. Πρόκειται για Ναό ίδιας αρχιτεκτονικής με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του λόφου Κιλκίς, σε μικρότερο όμως μέγεθος και προγενέστερός του, αφού ο πρώτος χτίστηκε το 1820, ενώ ο δεύτερος το 1830 σε θέση παλαιότερου ναού.

                                                                                                           Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων
                                                                                                              Τσιλιγκαρίδου Ιωάννα
                                                                                                              Σατανάκης Κωνσταντίνος                                                                                              
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου