Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ GOOGLE EARTH


Google Earth ονομάζεται το πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης (οπτικοποίησης) της Γης, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Keyhole Inc. με το όνομα Earth Viewer. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Google το 2004, πήρε το σημερινό του όνομα. Το πρόγραμμα συνθέτει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχείων GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα, με σημαντική ευκολία χρήσης.ανάλυση και η ηλικία των εικόνων ποικίλλουν. Οι φωτογραφίες είναι συνήθως από το 2004 ή και νωρίτερα με την ανάλυση να κυμαίνεται από 15 μέτρα για μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, το ένα μέτρο (για πολλές ευρωπαϊκές χώρες) μέχρι και 15-30 εκατοστά για πόλεις όπως το Βερολίνο ή η Ζυρίχη.

 Το Google Earth μας επιτρέπει να μεταβαίνουμε οπουδήποτε στη γη και να βλέπουμε δορυφορικές εικόνες, χάρτες, έδαφος, τρισδιάστατα κτίρια, από γαλαξίες στο μακρινό διάστημα μέχρι φαράγγια στον ωκεανό. Με τη βοήθεια του λογισμικού μπορούμε να εξερευνήσουμε πλούσιο γεωγραφικό περιεχόμενο, να αποθηκεύσουμε τα μέρη στα οποία περιηγηθήκαμε και να τα μοιραστούμε με άλλους.

-Ένα μικρό οδηγό χρήσης του Google Earth μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
-Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από εδώ.
-Δείτε ένα ενδεικτικό σχέδιο εργασίας με το λογισμικό Google Earth (η θέση της Ελλάδας) πατώντας εδώ  κι  εδώ (η θέση της Ευρώπης).


ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ GOOGLE EARTH