Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Φτιάξτε ταΐστρες πουλιών από ανακυκλώσιμα υλικά.


Αν θέλετε να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά σας, δημιουργώντας με ανακυκλώσιμα υλικά, σας προτείνω να φτιάξετε μια ταΐστρα πουλιών - μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών ή χάρτινα κουτιά γάλακτος (σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά), σύρμα ή σπάγκο, ένα ψαλίδι και σπόρους πουλιών.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Αρχικά, κόψτε μια τρύπα στο πλάι αρκετά μεγάλη για να επιτρέψει την ελεύθερη ροή των σπόρων, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέσουν έξω όλα τα σπόρια με το παραμικρό φύσημα του ανέμου, και να μη βραχούν, αν βρέχει. (φωτογραφία 1)
Κάντε μερικές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος του μπουκαλιού για να μπορεί να στραγγίζει το βρόχινο νερό. (φωτογραφία 2)
Αυτό ήταν! Η ταϊστρα είναι έτοιμη να την κρεμάσετε με σύρμα σε ένα δέντρο ή στην απλώστρα σας. (φωτογραφία 3)
 
http://myplanet.com.gr/gr/qandacats/view/ideas


Μολυβοθήκες

Με  άδεια κουτιά από κονσέρβες και λίγη φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε όμορφες μολυβοθήκες.
 


Παιχνίδια

Διακοσμητικοί Κλόουν από Κεσεδάκια
Ένας κλόουν απαραίτητος για ένα παιδικό πάρτι. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα διακοσμητικούς κλόουν από κεσεδάκια για να διακοσμήσετε το παιδικό πάρτι!

 Κλόουν από Κεσεδάκια  
Υλικά
Καπάκια, Σκοινάκι, Πινέζα,
Πλαστικά ματάκια, Μικρό μανταλάκι
Στάδια
Διάλεξε τρία κεσεδάκια διαφορετικού χρώματος. Αναποδογύρισε το ένα και κόλλα το δεύτερο πάνω του για κεφάλι. Κόψε διάφορα χρώματα από το μαλλί πλεξίματος και κόλλα τα πάνω στο κεσεδάκι. Κόλλα το τρίτο κεσεδάκι αναποδογυρισμένο για καπέλο. Κόλλα τα ματάκια και πινέζες για μύτη και στόμα.


Κουμπαράς
Ο κουμπαράς είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποταμιεύετε τα λεφτά σας. Φτιάξτε λοιπόν εύκολα και γρήγορα ένα κουμπαρά από χαρτί.
Δημιούργησε Κουμπαρά Σπιτάκι στο πι και φι
Υλικά Κατασκευής
Χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό,
Χρωματιστά χαρτιά, χαρτόνια οντουλέ,
Κόλλα, ψαλίδι
Στάδια Κατασκευής
Καλύπτουμε γύρω γύρω το κουτί με χρωματιστό χαρτί και το κολλάμε. Κόβουμε και κολλάμε πόρτα και παράθυρα και καλύπτουμε το πάνω μέρος με κόκκινο χαρτόνι οντουλές για τη στέγη. Ανοίγουμε μια τρύπα για να βάζουμε τα κέρματα στη σκεπή με ψαλίδι ή κοπίδι και με τη βοήθεια μεγάλου και ο Κουμπαράς Σπιτάκι είναι έτοιμο στο πι και φι.

ΠΗΓΗ:  http://kidsfun.gr/